0

Hľadať

Aký bude marec podľa Tarotu?

MAREC podľa TAROTU

V marci 2024 bude NOV 10.3. v Rybách a SPLN 25. marca vo Váhach. Dôležitým dátum je aj 20 marec, pretože vtedy nastáva jarná rovnodennosť. V piatok 29. marca sa začína Veľká noc (teda zelený štvrtok bude 28. marca.) Potrvá do 1. apríla.

Tarot horoskop. Ak si chcete pozrieť kolektívny výklad TAROTU na MAREC, kliknite sem: https://andawell.sk/marec-podla-tarotu/

Alebo si pozrite video:


Urobila som aj výklad – HOROSKOP pre jednotlivé znamenia na marec. Nájdete ho tu. https://andawell.sk/horoskop-marec/

Nájdete ich aj vo videu:

Tarot horoskop – medzi NOVOM a SPLNOM

Obdobie medzi Novom a Splnom nám ukazuje, ako sme nastavení a ako pracujeme na svojich snoch, ktoré sme si nastavili počas Novu.

Poďme sa teraz pozrieť nato, čo hovorí Tarot na naše energie v tomto medziobdobí.

Svet

Niečo sa uzatvára a prichádzate do cieľa. Cesta po ktorej ste išli k svojmu cieľu je na konci. Je to pozitívna karta, ktorá nás volá do nového dobrodružstva.

Sila

Všetky strachy, pochybnosti o sebe, a nedostatok sebavedomia nahromaďte a nasmerujte na svoj cieľ. Máte v sebe dosť sily nato, aby ste všetky tieto negatívne emócie otočili vo svoj prospech.

Obesenec

Vzdanie sa niečoho, obetovanie. Ak chcete získať niečo nové, musíte preto obetovať niečo staré. Táto karta môže tiež hovoriť o tom, že ak máte teraz nejaký problém, jeho príčinu hľadajte v minulosti.

Miernosť

Buďte trpezliví a hľadajte kompromis a pokoj v duši. Miernosť je karta, ktorá sa nachádza medzi Smrťou (zmenou) a Diablom (negatívnymi energiami) a zmierňuje tieto energie.

Mág

Keď prejdeme touto cestou v mieri a harmónií, podarí sa nám všetko. Mág je karta obrovského prílivu sebavedomia.

Nech sa páči pre tých, ktorí radšej počúvajú, tu je video:

Andrea Hinková – Tarová

Spln v Blížencoch prinesie stíšenie.

Spln v Blížencoch prinesie stíšenie

Pondelkový Spln v Blížencoch môže u niektorých ľudí otvoriť hriechy z minulosti. Niečo, čo nebolo vyriešené, sa vráti. A ľudia dostanú opäť možnosť to vyriešiť. Čo nie je vyriešené, bude sa v rôznych situáciách vracať. A to dovtedy, kým to nevyriešime. Nájdime vnútorný pokoj tým, že odpustíme. Sebe aj druhým.

Stretli sa Blíženci so Strelcom a pri Lune je Mars, ktorý zvyšuje podráždenosť. Celkovo je december hektický mesiac. Ukončuje sa rok, všetci chcú všetko stihnúť, rýchlo ešte predať, čo sa dá.

A potom stíšiť. Do tohto celého vstupuje Spln v Blížencoch (27.11. o 10:16 hod.) a ten ešte vyťahuje v nás nevyriešené krivdy.

Vnútorne rozpoltení Blíženci

Blíženci sú vzdušné znamenie. Vládnu im žltá, oranžová a svetlo zelená farba. Zrejme nikdy nenájdu duševný pokoj. Sú totiž vnútorne rozpoltení.

Robia viac vecí naraz a za chodu menia pravidlá. Sú veľmi inteligentní, no ich skvelé nápady často nekončia happyendom. Chýba im húževnatosť a vôľa dokončovať veci.

full moon surrounded by clouds
Photo by Aron Visuals on Pexels.com



A tento Spln môže najmä ľuďom, ktorí majú radi poriadok, priniesť náladovosť, nespokojnosť, nesústredenosť a celkovo zmeny nálad.

Počas Splnu sa stíšte. Telo aj myseľ. Ak sa dá, odpustite. Sebe aj ľuďom, ktorí vám v minulosti ublížili. Nie je to jednoduché, ale robíte to pre seba a svoj vnútorný pokoj.

Ak náhodou premýšľate nad pomstou, nerobte to. Vyrieši to karma. Radšej sa zamerajte na seba.

Skúste využiť napríklad svoje podvedomie. Veľmi silno myslite na to, čo chcete, aby sa vám splnilo. Niekto si robí nástenky snov, iný takto pracuje so svojim podvedomím.

A vy sa zamerajte na seba. Spln je ideálny čas na to usporiadať si svoj vlastný život. Nedovoľte lúzerovi vo vás (vášmu Blížencovi), aby ovplyvňoval váš život.

Nemôžeme žiť len v pozitívnom móde. Život je dualita. A pokiaľ nežijete v Tibetskom kláštore, poznáte dobro a zlo. Svetlo aj tmu.

A je len na vás, akú cestu si vyberiete. Akou cestou budete putovať svojim životom.
Čítajte tiež: Spln – ako na nás pôsobí?

Spln otvára intuíciu

Nielen Blíženci, aj Strelec je pohyblivé znamenie, čo ešte viac znásobuje náladovosť. Budete mať tiež silne otvorenú intuíciu, čo je pre Blížencoch tiež charakteristické.

Intuícia je tá prvá myšlienka, ktorá príde, tá druhá je už inštinkt. Ak sa dokážete upokojiť a napríklad meditovať a nedovolíte nepokojného duchu, ktorý na vás bude vplývať, vás rozhodiť, môžu vám prísť skvelé nápady a myšlienky na ďalšiu realizáciu.

Či už v podnikaní, láske alebo vo vzťahoch.

Sviečkou tohto Splnu je Duša plná lásky. Pretože je to o vás. O vašej sebaláske, sebahodnote, sebavedomí, sebavyjadrení a o všetkom, čo vás podporuje. Tento Spln bude o vás a vašej duša Láska pritom hrá tú najdôležitejšiu úlohu.❤️

Kúpite na samanskesviecky.sk.
Viac zaujímavých článkov čítajte na https://andawell.sk/

Andrea Hinková Tarová

Načo je dobrá meditácia? Aké typy poznáme?

Meditácia – vyberte si tu správnu pre vás

Takmer neustále sa stretávame s pojmom meditácia. Keď som sa začala oboznamovať s technikami meditácie, mala som pred sebou vizualizovanú ružu, na ktorú som sa sústredila. Liezlo mi to na nervy. Možno preto, že som nemala dostatok informácií. Tak som začala skúmať, pátrať a zistila som, že existuje viac druhov meditácie. Čítajte a dozviete sa viac.

Meditácia je technika mentálnej disciplíny, ktorá má pôvod v dávnych duchovných tradíciách a je známa pre svoje pozitívne účinky na telo, myseľ a emócie. Existuje mnoho rôznych spôsobov meditácie, z ktorých každý má svoje vlastné ciele a metódy. Tu sú niektoré z výhod meditácie a niektoré z jej najznámejších typov.

Meditácia je technika mentálnej disciplíny, ktorá má pôvod v dávnych duchovných tradíciách a je známa pre svoje pozitívne účinky na telo, myseľ a emócie.
Meditácia je technika mentálnej disciplíny, ktorá má pôvod v dávnych duchovných tradíciách a je známa pre svoje pozitívne účinky na telo, myseľ a emócie.

Výhody meditácie:

  1. Zníženie stresu: Meditácia môže pomôcť znížiť hladinu stresu a úzkosti tým, že uvoľňuje telo a myseľ.
  2. Zlepšenie koncentrácie: Pravidelná meditácia môže zlepšiť schopnosť dosiahnuť a zlepšiť pamäť.
  3. Emocionálna pohoda: Môže pomôcť zlepšiť emočnú stabilitu a zmierniť depresiu.
  4. Meditácia môže pomôcť zlepšiť krvný tlak, zdravý spánok a zlepšiť zlepšiť systém.
  5. Zlepšenie pohody: Meditácia môže prispieť k zlepšeniu všeobecnej pohody a pocitu šťastia.
Meditácia môže pomôcť znížiť hladinu stresu a úzkosti tým, že uvoľňuje telo a myseľ.
Meditácia môže pomôcť znížiť hladinu stresu a úzkosti tým, že uvoľňuje telo a myseľ.

Typy meditácií:

  1. Zamyslenie sa (kontemplatívna meditácia): Táto forma zahŕňa hĺbkové zamýšľanie sa nad určitou myšlienkou, otázkou alebo konceptom. Cieľom je dosiahnuť hlboké porozumenie alebo duchovný výhľad.
  2. Dýchacia meditácia (anapana, vipassana): Tento typ sa zameriava na sledovanie dýchania. Cieľom je zabrániť dychu a uvoľniť myseľ od iných myšlienok.
  3. Mantra meditácia: Počas mantra meditácie sa opakuje určitá znelá alebo slovná fráza, známa ako mantra. Opakovanie mantry pomáha udržiavať sústredenú myseľ.
  4. Láska-ľútosť meditácia (metta): Táto forma je zameraná na kultivovanie lásky, priateľstva a porozumenia voči sebe samému a iným ľuďom.
  5. Mindfulness meditácia (vipassana): Táto technika vyžaduje pozornosť a povedomie o prítomnom okamihu. Človek sa sústreďuje na svoje myšlienky, emócie a telesné pocity bez ich hodnotenia.
  6. Joga: Joga kombinuje fyzické cvičenia, dýchanie a meditáciu na dosiahnutie celkového zdravia a harmónie tela a mysle.
  7. Transcendentálna meditácia (TM): TM je technika meditácie, kde osoba sedí v tichosti s uzavretými očami a opakuje určitú mantru po dobu 15-20 minút dvakrát denne.
  8. Zen meditácia: Je súčasťou tradičných budhistických praktík a zahŕňa sledovanie dychu a zenové kóany (záhady alebo paradoxné otázky).
Meditácia môže pomôcť zlepšiť emočnú stabilitu a zmierniť depresiu.
Meditácia môže pomôcť zlepšiť emočnú stabilitu a zmierniť depresiu.

Tieto sú len niektoré z mnohých typov meditácií, ktoré existujú. Typ meditácie má svoje jedinečné vlastnosti a výhody, a ľudia si môžu vybrať ten, ktorý najviac vyhovuje ich potrebám a preferenciám.

Na budúce si povieme niečo o tom, ako s meditáciou začať. Zatiaľ si vyberte pre seba tú správnu.

Andrea Hinková – Tarová

Foto: http://www.canva.com

Návod nato, ako si urobiť rituál počas Splnu.

Rituály počas Splnu

Rituály počas Splnu majú v mnohých kultúrach zvláštny význam. Sú spojené s mágiou, spiritualitou a transformáciou. Existuje niekoľko všeobecných rituálov, ktoré môžete robiť počas Splnu.

Ešte predtým si však povedzme niečo o Nove a Splne. Nový mesiac (Nov) znamená začiatok nového cyklu, formulovanie nových zámerov a cieľov. Spln nás oslobodzuje od starého. Počas splnu môžete konečne zbierať zrelé plody a žiť v hojnosti.

Čo môžete robiť počas splnu? Aké sú obľúbené magické rituály splnu?

Rituály počas Splnu. 
Seďte na pokojnom mieste a meditujte. Venujte sa svojej sebareflexií a osobnému rastu.

1. Meditácia počas splnu mesiaca:

Seďte na pokojnom mieste a meditujte. Venujte sa svojej sebareflexií a osobnému rastu.

2. Poďakujte matke Zem:

Ponúknite matke Zem jej dary ako poďakovanie za hojnosť a plodnosť.

Počas Splnu myslite na uzdravenie, jasnosť svojej mysle a duchovné vedenie.

3. Magické praktiky:

Praktikujte kúzla spojené so silou a energiou Splnu. Peňažné rituály počas Splnu trvajú dlho. A mali by ste ich robiť pod dohľadom vysvieteného čarodejníka.

Výbornou alternatívou môže byť šamanská sviečka Privolaj hojnosť.

Nabite si počas mesačného Splnu pod Mesiacom kryštály alebo amulety. Inak si ich môžete očistiť kedykoľvek a to pod prúdom teplej vody s trochou čistiaceho prostriedku.

Nabite si počas mesačného Splnu pod Mesiacom kryštály alebo amulety.

4. Očistné Rituály:

Urobte si kúpeľ s bylinkami alebo soľou na odstránenie negatívnej energie.

Vytvorte si kruhový rituál pre ochranu a čistotu priestoru. Návod nato, ako si ho vytvoríte, nájdete dole v článku.

5. Skupinové rituály:

Stretnite sa k meditácii, modlitbám a zdieľaniu energie.

Tancujte pod Splnom. Je to výborná forma vyjadrenia duchovného spojenia.

6. Spojte sa so zvieratami a prírodou:

Pozorujte zvieratá a vtáky. Podľa niektorých náboženských tradícií môžu mať symbolický význam práve počas Splnu.

Robte ekologické rituály ako poďakovanie za prírodu. Nazbierajte plody Zeme, choďte na prechádzku, dajte si dole sluchátka a vnímajte prírodu.

7. Pamiatka na zosnulých:

Spln je často spájaný s nadprirodzenými javmi. Mnohé kultúry veria, že počas Splnu sú brány medzi svetom živých a mŕtvych otvorených. Mnoho ľudí v tomto čase spomína na zosnulých príbuzných alebo priateľov.

Ako si vytvoriť kruhový rituál počas Splnu?

Tu je postup, ako urobiť kruhový rituál

Kruhový rituál je magický alebo duchovný rituál, ktorý sa často praktizuje vo wicce, modernom pohanstve a niektorých ďalších okultných tradíciách.

Jeho cieľom je vytvoriť posvätný priestor, kde je možné vykonávať bielu mágiu alebo duchovnú prácu bez zásahu zásahu energií. Tu je postup, ako urobiť kruhový rituál:

1. Príprava:

Rituálny Priestor: Vyberte vhodné miesto pre rituál. Malo by to byť tiché miesto, kde vás nebude nikto vyrušovať.

Rituálne nástroje: Pripravte si rituálne nástroje, ako sú athamé (rituálny nôž), pentakly (magický talizman), kadidelnica, sviečky a salamandry (čarodejnícke paličky).

2. Očista:

Fyzická očista: Umyte sa a oblečte do čistých rituálnych šiat (môžu byť dlhé šaty).

Psychická očista: Sadnite si chvíľu do ticha, uvoľnite sa a odstráňte myšlienky z mysle.

3. Zameranie

Určite si účel rituálu. Ak má konkrétny cieľ, zamerajte sa na neho a vizualizujte si dosiahnutie tohto cieľa.

4. Vytvorenie kruhu

Fyzické vytvorenie: Pomocou athamé (slávnostná čepeľ s čiernou rukoväťou) alebo prsta vytvorte ochranu okolo miesta, kde chcete vytvoriť kruh. Vizualizujte si, ako z vášho nástroja alebo prsta vychádza biele alebo modré svetlo, ktoré vytvára neviditeľný kruh okolo vás.

Athame je jedným zo štyroch elementárnych nástrojov v modernom okultizme, tradične znamená oheň, čarodejnice a vzduch pre ceremoniálnych kúzelníkov

Predstavte si, ako energia z vašej predstavy putuje do zeme a vytvára energetický kruh.

Energetické vytvorenie: Predstavte si, ako energia z vašej predstavy putuje do zeme a vytvára energetický kruh.

5.Posvätenie kruhu:

Smerovanie: Postavte sa na jedno miesto vo vnútri kruhu a predstavte si, ako zvolávajte štyri smery (východ, juh, západ, sever). Každý smer symbolizuje určité vlastnosti a prvky (vzduch, oheň, voda, zem).

Božstvá: Zvolajte božstvá alebo anjelov, ak je to súčasť vášho duchovného presvedčenia.

6. Práca v kruhu:

Hlavný rituál: Venujte sa hlavnej časti rituálu, či už je to modlitba, kúzlo alebo iná magická alebo duchovná práca.

Energia: Počas práce v kruhu si predstavte, ako energia rastie a naberá silu vďaka svätému prostrediu kruhu. Majte na pamäti váš cieľ a sústreďte vašu energiu na dosiahnutie tohto cieľa.

7. Poďakovanie a rozpustenie kruhu:

Poďakovanie: Po skončení rituálu poďakujte božstvám, Vesmíru a energií, ktoré ste pozvali, za ich prítomnosť a pomoc počas rituálu. Vyjadrite vďaku za dosiahnuté výsledky alebo požehnanie.

Rozpustenie kruhu: Pomocou athamé alebo prsta okolo kruhu si vizualizujte, ako sa energetický kruh rozplýva do okolitého priestoru. Vyjadrite, že rituál je ukončený a posvätný priestor je teraz otvorený.

Rituál môže byť modifikovaný podľa vašich vlastných želaní tradícií. Niektorí ľudia môžu pridávať ďalšie prvky, ako hudbu, tanec alebo spev. Kľúčový je rešpekt k posvätnému priestoru, venovanie pozornosti na dobré a čisté úmysly.

Rituály sú vo veľa prípadoch veľmi osobné. Vždy ich robte s rešpektom k vlastnému presvedčeniu a kultúre.

Dôležité je tiež rešpektovať prírodu. A nezasahovať do divokého života alebo životného prostredia počas týchto rituálov.

Spln nás oslobodzuje od starého. Počas splnu môžete konečne zbierať zrelé plody a žiť v hojnosti.

PS: Nespavosť počas Splnu mesiaca môže byť spojená s vnímaním a očakávaniami, než s priamym vplyvom mesiaca na spánkový cyklus.

Andrea Hinková – Tarová
Foto: http://www.canva.com

Šamanské sviečky

Očistné sviečky vás privedú k harmónií

Očistné sviečky majú dlhú históriu, ako nástroj na očistu a harmonizáciu prostredia. Ich účel spočíva v zapálení a vytvorení pozitívnej energie, odstránením a vytvorením rovnováhy vo vnútri aj vo vonkajšom prostredí.

Očistné sviečky majú jedinečnú silu transformovať a harmonizovať energiu v našom okolí. Vyrábam ich z čistých prírodných zložiek. Dopĺňam čistými prírodnými esenciami a čarovnými bylinkami. Každú sviečku vytváram s láskou, starostlivosťou a zámerom tak, aby vám priniesla pocit pokoja, čistoty a harmónie do nášho domova.

Očistné sviečky

Očistné sviečky odstraňujú negatívnu energiu

Pri zapálení sviečky sa uvoľňuje jej blahodarná energia, ktorá pomáha odstraňovať negatívnej účinky a vonkajšie prostredie stagnujúcej alebo negatívnej energie. To môže byť prínosné nielen počas rituálov a meditácií. Ale aj pri bežnom používaní, kedy si želáme vytvoriť priestor na oddych a zmiernenie stresu.
Sviečka Čistá duša

K rituálu pridajte svoj špecifický zámer

Každá očistná sviečka je sprevádzaná špecifickým zámerom. Môže to byť očista fyzického priestoru od negatívnych energií, očista mysle od negatívnych myšlienok alebo očista emocionálneho stavu od nepotrebného zaťaženia. Zámer si stanovíte individuálne zameraný na to, čo práve potrebujete.

Vizualizujte svoj zámer

Pri zapálení sviečok sa venujte svojmu zámeru. Vizualizujte si ho. Predstavte si, ako negatívne energie odchádzajú a miesto nich prichádza harmónia a vyrovnanosť. Môžete použiť aj vhodné afirmačné vety alebo motlidby.

Očistné sviečky vás sprevádzajú na ceste očisty a vnútorného rastu. Vďaka tomu si môžete vytvoriť svoj osobný rituál, ktorý vám pomôže zlepšiť vaše prostredie a zároveň posilniť vaše vnútorné spojenie s duchovným.     

Načo môžeme využiť NOV?

Načo sa dá využiť NOV? Začnite!

NOV na oblohe nevidíme. Je to začiatok nového cyklu, kedy je Mesiac medzi Slnkom a Zemou. Mesiac má 8 fáz, tie ktoré nás výraznejšie ovplyvňujú sú NOV, Dorastajúci mesiac, Spln a Cúvajúci mesiac.

Začiatok kalendárneho mesiaca sprevádza NOV. Je to čas na nové začiatky, výzvy, lásky. Teraz je ten ideálny čas spustiť novú kampaň, projekt, či posunúť svoj vzťah ďalej. Ideálne je, ak deň dva pred Novom si spíšete na papier všetko, čoho sa chcete vo svojom živote zbaviť. Čo už stratilo zmysel. Aby ste v deň, kedy je Nov, mohli začať znovu.
Čítajte tiež: Aký ste element?

Prichádza znovuzrodenie

V čase Novu sa budete cítiť ako znovuzrodení. Budete mať hlavu plnú plánov. Je to taký deň energie. Noste si so sebou zápisník a všetky nápady si zapisujte, lebo na ďalší deň už toľko energie mať nemusíte. Nápady vám však zostanú a môžete na nich postupne pracovať.

Využite tento čas na detox organizmu, doprajte si hĺbkové čistenie pleti. Tieto aktivity ešte viac podporíte v saune.

NOV v Býkovi

Najbližší NOV bude 19. mája v Býkovi. Je to znamenie, ktoré prináša do našich životov stabilitu a pokoj. Dáva nám preto ideálny čas a priestor nato, aby sme sa zbavili neduhov. A vymenili škodlivý návyk za zdravý.

Využite silu afirmácií

Tu sú niektoré afirmácie, ktoré môžete použiť pri tvorbe nových návykov:
Dovoľujem si cítiť sa milovaný/á
Verím si
Odpúšťam sebe aj všetkým
Som milovaná a zbožňovaná
Myslím len na pozitívne aspekty svojho života
Verím svojej intuícií
Som naplnená šťastím a radosťou
Chválim sa za svoje úspechy

Viac zaujímavých článkov čítajte na http://www.andawell.sk
Foto v článku: http://www.pexels.com
Napísala: Andrea Hinková – Tarová

Noc čarodejníc

Ako využiť noc čarodejníc?

Noc z 30.4. na 1.5. je najmagickejšia zo všetkých nocí. Je známa aj ako noc pálenia čarodejníc alebo Valpugrina noc a tiež noc čarodejníc. Sprevádza ju silná sexuálna energia. Tá je zo všetkých energií najsilnejšia.

Počas noci čarodejníc zakladali pohanský druidi posvätné ohne, a hádzali do nich obety. Pálili v nich aj všetko zlé, čo im prišlo do života v predchádzajúcej studenej polovici roka. Na papier si spísali zoznam negatívnych vecí, ktorých sa chcú zbaviť a večer ich v posvätnom ohni spálili. Táto tradícia sa používa do dnešných dní.

Počas noci čarodejníc ľudia tancujú okolo ohňa

Ľudia ohne preskakovali, radovali sa tancovali. Beltainový tanec tancujú muži a ženy dokopy a preplietajú medzi sebou stuhy. Tento tanec predstavuje spojenie Boha a Bohyne a to tak, že kmeň (falus) je vsadený do zeme (ženské lono).

Na poliach a v lesoch sa milenci oddávali milostným hrátkam, lebo sa traduje, že dieťa počaté počas tejto noci bude celý život šťastné. Vládcom tejto noci je Belenus, keltský boh vešteckých snov, svetla a liečenia.

Navyše sa od tohto dátumu mohli konať svadby. Vlastne celý sviatok je o žiarivom mladom hrdinovi, ktorý zviera svoju nevestu. Vítajú takto svetlú, teplú a plodnú polovicu roka. Starí Kelti verili, že sa v tento večer prebúdzajú sexuálne vášne.

Noc čarodejníc prináša teplú a plodnú časť roka

Spáľte v ohni všetko negatívne

Valpurgina noc však aj naháňala strach. Ľudia sa báli čarodejníc a tak na svoje domy navešali pichľavé tŕne a svoje obydlie pokropili svätenou vodou.

Okrem pálenia všetkého negatívneho v ohni sa dodnes zachovalo aj bozkávanie pod brezou alebo čerešňou. Spojí sa tak láska dvoch ľudí.

A aké bylinky sa spájajú s Valpurginou nocou? Kadidlovník, zvonček, hloh a sedmokráska.   

Noc čarodejníc: vedeli ste že:

Prečo sa tomuto sviatku hovorí aj Valpugrina noc?

Valpugrina bola anglická mníška, ktorá sa snažila obracať Nemcov na kresťanstvo. Bojovala s pohanstvom a tak bol tento sviatok pomenovaný po nej.

Posledná zdokumentovaná upálená žena, ktorá bola vyhlásená za čarodejnicu sa volala Barbara Zdunková. Na svoju smrť čakala v kobke na zámku Rezsel v Poľsku. Na popravu upálením čakala 4 roky a keďže si ju žalárnici “podávali” ako prostitútku, porodila v žalári dve deti.

V lete roku 1811 vyrástla hranica s vysokým kolom uprostred. K nemu kat reťazou pripútal štyridsaťdvaročnú utrápenú ženu a pred zrakmi stoviek miestnych zvedavcov zapálil oheň (zrejme jej predtým zlomil väz, aby v plameňoch netrpela.

Tento záblesk „humanity“ bol v novoveku v podstate nepísaným pravidlom, ale robil sa nenápadne a potajomky, aby diváci neboli sklamaní).

Tancujte, ďakujte, páľte negatívne

Či už budete počas tejto noci stavať ohne a tancovať okolo neho. Alebo v ňom páliť všetko negatívne, poďakujte aj matke Zem. Ak nebudete robiť oheň, zapáľte si sviečku a spáľte v nej všetko negatívne, čo ste si napísali na papier.

Potom od srdca požiadajte živel oheň o to, aby vás očistil od všetkého negatívneho a priniesol vám do života lásku a hojnosť.

Andrea Hinková – Tarová
Foto: http://www.pexels.com

Spln vo Váhach

Spln vo Váhach

Mesiac dnes 6.4. vstúpil do Splnu. Je vo vzdušnom znamení Váhy. Je to prvý jarný Spln. Viete, k čomu nás nabáda? Čo by sme mali urobiť? Čítajte ďalej.

Keď je Spln vo Váhach, na miskách sú dobro a zlo. Pravda a klamstvo. Môžete si vybrať ktorou cestou ísť. Lebo aj cesta je cieľ. Je to len o našom rozhodnutí.
Čítajte tiež: Ženské kruhy sú o zdieľaní

Je čas na jarné upratovanie

Spln vo Váhach prichádza spolu s jarným obdobím. Je čas na upratovanie. Nielen bytu a domu, ale aj naše duše. Keď budete upratovať svoj príbytok, vyhoďte všetko, čoho ste sa rok nedotkli. Brzdí to energiu. Ak sa toho nechcete vzdať, dajte to do krabice a odneste na povalu alebo do pivnice.

Platí, že ak má prísť niečo nové, musí odísť staré. Nové potrebuje miesto. Na konci upratovania nezabudnite vytlieskať všetky rohy a rozprúdiť tak energiu.

O tom, ako efektívne upratovať tak, aby ste zlikvidovali negatívnu energiu, čítajte tu: https://andawell.sk/pritiahnite-si-upratovanim-peniaze/

O tom, ako triediť veci, keď sa ich ešte nechcete zbaviť, čítajte tu: https://andawell.sk/naucte-sa-efektivne-triedit-haraburdy/

Aké je posolstvo aprílového Splnu vo Váhach?


Odpustite sebe aj iným.
Posilnite seba aj svoje vzťahy.
Stiahnite sa do ticha a v sebe prehodnoťte to, čo je treba a dajte si vlastné rozhrešenie.
Skúste ukončiť to, čo vás oslabuje, čo vás oberá o silu, čo vám nevyhovuje.

No a o Splne vo Váhach a tiež tarotový výklad k tomuto Splnu, nájdete tu:

Ženské kruhy Bratislava Stupava

Ženské kruhy sú o zdieľaní

My ženy máme iné cykly a odlišné témy ako muži. Sú témy, ktoré nezdieľame ani s najlepšími kamarátkami. Potrebujeme k nim dôvernejší priestor. A práve tento som pre vás vytvorila v Stupave, neďaleko Bratislavy. Ženské kruhy. Čo môžete zažiť a čo môžete zdieľať?

Ženské kruhy nie sú žiadnou novinkou. Ak sa pozriete do histórie, tak už vtedy sa ženy stretávali v posvätných kruhoch. Obvykle to bolo počas Novu alebo Splnu. Oslavovali ženstvo, menštruáciu a všetko s tým súvisiace. S menštruáciou súvisel aj červený stan, v ktorom sa takéto stretnutia organizovali. Dôležité je však zdieľanie. Bola to patriarchálna doba, svetu vládli muži. Ženy a dievčatá preto hľadali bezpečný priestor, kde by mohli zdieľať témy z oblasti sexuality či spirituality. Rozprávali sa tiež o svojich problémoch a ich korene hľadali v detstve. Ozdravovali tak svoje vnútorné dieťa.

Podporme spolu ženskú energiu – uzdravme svoju ženskosť

Typickým odevom boli dlhé sukne alebo šaty a krásne doplnky. Tak je tomu aj dnes. Každá žena, ktorá si zakúpi vstup do ženského kruhu s tarotom dostane v inštrukciách tento odev. Je to prvé vyjadrenie ženskosti. Už pred príchodom sa tak naladíte na ženskú energiu. Pokiaľ ide o program, nečakajte nič nalinkované. Všetko sa odvíja od energie, ktorú si spolu navodíme. Na kruhoch bude maximálne 7 žien + ja. Maximálnych a jediným cieľom je vytvoriť bezpečné miesto. Na začiatku sa „otvoríme“. Urobíme si malý kurz intuície, pri ktorom sa zároveň aj zabavíme.

Ženské kruhy – žiadna téma nie je tabu


Môžete prísť s akoukoľvek témou. Každá bude prijatá a pochopená. Neexistuje téma, ktorá by sa v kruhu nemohla otvoriť. Ak niečo máte na srdci, niečo vás ťaží, toto je miesto, kde to dáte von. A ostatné ženy vás budú počúvať, ak si vyžiadate radu, poradia vám a budeme všetci zdieľať. A práve zdieľanie, rozprávanie a počúvanie sú tie kľúčové slová, ktoré charakterizujú ženský kruh.

Príďte sa presvedčiť sama

Najlepšie je prísť sa presvedčiť sama. Ženské kruhy, ktoré vediem, sa budú konať každú sobotu od 17. do 20. hod. v Stupave. Miesto vám vždy upresním, nakoľko mám dve a nie každú sobotu sú voľné obidve. Napíšte mi na mail hinkova@andawell.sk a pýtajte sa na čokoľvek.

Nemusíte mať strach, aj keď ste introvert, alebo nechcete zdieľať. Môžete prísť a nasávať atmosféru. Zapojiť sa do témy, len keď chcete. Všetko je dobrovoľné, príďte a užite si čas, ktorý je len váš 🙂
Teším sa na vás

Vstupenky si kúpite tu: https://samanskesviecky.sk/produkt/zenske-kruhy-s-tarotom/

Andrea Tarová

Aký bude marec podľa Tarotu?

Tarotový výklad na január

Každý rok o takomto čase som robila Tarotový výklad na celý nadchádzajúci rok. Tento rok to budem robiť inak. Vždy koncom kalendárneho mesiaca, pripravím posolstvo pre nadchádzajúci mesiac. A tiež posolstvá pre jednotlivé znamenia zverokruhu.

Takže, aký bude január 2023?

Budú pokračovať ťažké energie, ktoré nás sprevádzali na konci minulého roka. Karta Diabol, ktorá sa ukázala ako prvá, väčšinou neveští nič dobré, avšak záleží tiež na tom, na čo sa pýtame. A tu len potvrdila ťaživosť celého roka. Respektíve posledných 3 rokov, ktorých dôsledky sa začali vo veľkom prejavovať v polovici minulého roka.
Čítajte tiež: Viva Magenta je farbou roka

Foto: http://www.pexels.com

Karta Diabol nám tiež ukazuje naše strachy. Odhaľuje tie najhoršie scenáre, ktoré si píšeme sami. Sme ovplyvnení vonkajšími okolnosťami a zväzuje nás história. Hospodársku krízu si tak nejako automaticky spájame s 30 rokmi minulého storočia a už sa vidíme s celou rodinou na ulici. Takže stop. Dajte von tie najväčšie strachy, ktoré máte a povedzte si, čo najhoršie sa vám môže stať. Prídete o prácu? A čo sa vám stane, keď pôjdete na nejaký prechodný čas robiť aj niečo, čo je „pod vašu úroveň“? Vždy existuje nejaké riešenie.
Čítajte tiež: Ste dobrí alebo celí? Všetci máme tiene

Ťažoba nás zviera

Kartu Diabol dopĺňa v januári Mesiac. Je to odvrátená strana slnka a prináša smútok, nepokoj a klamstvo. Je teda načase dať zo seba dole tú bublinu, ktorou sa obklopujeme a pozrime sa pravde do očí. Niečo nie je v poriadku. Naše vzorce, presvedčenia, ľudia, ktorými sa obklopujeme..doplňte si čokoľvek. Je načase to zmeniť. Presvetliť svoj život a už nevrátiť späť.  

 

Všetko sa točí

Kde sa niečo končí, iné sa začína. Tak funguje svet odnepamäti. Kde sa jedny dvere zatvoria, iné sa otvoria. Musíme sa však nebrániť novým možnostiam, nebáť sa zmien. Naopak, mali by sme si uvedomiť, ako život rýchlo letí a naozaj tým obmedzeným časom, ktorý máme, veľmi často mrháme. Táto karta je ako symbol uvedomenia si, že teraz sme dole, ale zasa budeme hore. A aj keď je náš život niekedy ako jazda na tobogáne, inokedy to zasa môže byť príjemný relax. Preto si užívajme každý deň.
Čítajte tiež: Ako sa naučiť meditovať?

Cestou je zmena vzorcov

Akonáhle si uvedomíte vzorce, ktoré vás brzdia a tiež náš obmedzený čas na tomto svete, rozbite ich. Postavte svoj život doslova na hlavu a vyhoďte z neho všetko, čo tam už pôsobí deštruktívne. Hovorí sa, že je lepšie vyhorieť ako maľovať. Vyhorte. A postavte nové základy a na nich dom. Vybudujte si svoj život odznova.
Čítajte tiež: Boli ste urieknutí? Ako sa chrániť?

Cisárovná – Tarotový výklad

Pri celej ceste počúvajte svoju intuíciu. Je to naša najlepšia poradkyňa. Cisárovná nad nami drží ochrannú ruku, takže všetko nakoniec dobre dopadne. A to je dobrá správa pre február ?

Andrea Hinková – Tarová

Back to Top
Product has been added to your cart